transparent.gif

Protesetyper

Når man skal have en tandprotese, så er det vigtigt at få klarlagt hvilken protese, som passer til netop dig. Læs mere om protesetyper neden for:

Helprotese

Helprotese

 

Helprotese:

En helprotese erstatter et helt tandsæt. Helproteser laves til over - og undermund.

 

 

Partielprotese (overgangsprotese)

Partielprotese (overgangsprotese)

Partielprotese (overgangsprotese):

En partiel-protese anvendes hvis resttænder er meget svage, med kort levetid. Protesen kan meget nemt udvides med flere tænder efterfølgende.

 

Unitor-protese

Unitor-protese

Unitor-protese:

En unitor-protese er lavet i stål med bøjler (se billedet). Bøjlerne holder protesen effektivt fast, og stålkonstruktionen gør, at den kan laves meget tynd og elegant. Protesen er skånsom mod rest-tandsættet. Unitor-protesen kan udvides med flere tænder efterfølgende.

 

Naturtro-protese

Naturtro-protese

Naturtro-protese:

Takket være den nyeste teknologi, er det i dag muligt at lave en protese der ser ud præcis som dine egne tænder. Tænderne er formet og indfarvet som naturlige tænder og tandkødet er formet og indfarvet helt som naturlig slimhinde - ikke  lyserøde og blanke som ældre akrylproteser. 

 

IMG_0567.JPGbarbro.jpg

Implantat-protese, overkæbe

 Implantat-protese:

En implantat-protese anvendes ofte, hvis man har mistet alle sine tænder, og kæberne har en sådan udformning at det er svært at holde protesen fast. Et implantat er en kunstig tandrod, som protesen fastgøres til. Dette giver en god og helt fastsiddende protese. Mange mennesker oplever at implantat-protesen giver dem bedre livskvalitet, da man nu kan tale, grine og tygge, som havde man sine egne tænder igen. Desuden kan man undlade ganen i protesen, hvilket giver en bedre madoplevelse.

 

besford1073.PNG

Besford-protese

Besford-protese:

En Besford-protese er til patienter med høje kosmetiske krav. Denne protese er så lig det naturlige look. Efter en omhyggelig tandopstilling og opmodellering færdigfremstilles protesen i højtranslucents acryl, for at opnå en større dybde i farven.Derudover ilægges individuelle gingivafarver for at matche den narturlige slimhinde.

IMG_3015.JPG

Immediat-protese

 

 

 

Immediat-protese:

 En immediat-protese sættes ind lige efter, at der er trukket naturlige tænder ud. Protesen laves, så man undgår at skulle gå uden tænder på noget tidspunkt.

IMG_3027.JPG

Blød basis

Blød basis:

Blød basis bruges især i helproteser til undermunden, hvor knoglen er svundet så meget at der ved brug af almindelig protese, vil være kroniske smerter eller irritation af gummerne. Blød basis kan også indstøbes i allerede eksisterende proteser.  

 

transparent.gif

RING OG BESTIL EN GRATIS OG UFORPLIGTENDE KONSULTATION, HVOR VALG AF PROTESE AFKLARES.